Sastojci:

  • 150 g bukovača
  • 350 g običnog brašna
  • 1 ½ kašičica paprike u prahu
  • 1 ½ kašičica belog luka u prahu
  • 1 ½ kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica kurkume u prahu
  • ¼ kašičice bibera
  • 1 kašičica soli
  • ulje za prženje

Pogledajte kako se prave:

Recept za začinjene pohovane bukovače:

Obrišite bukovače vlažnim papirnim ubrusom da biste uklonili prljavštinu. U veliku posudu sipajte brašno i sve začine, pa dobro prošmešajte. U drugu posudu dodajte 80 g mešavine brašna sa 178 ml vode. Mešajte dok ne dobijete glatku konzistenciju testa.

Svaku pečurku potopite u mokru smesu, a zatim u mešavinu brašna i to ponovite dva puta pazeći da su pečurke potpuno obložene brašnom.

Zagrejte ulje u loncu na jakoj vatri i pažljivo ubacite pečurke u ulje, jednu po jednu u serijama. Nemojte da prenatrpavate lonac. Ostavite ih da se prže nekoliko minuta dok ne postanu lepe i zlatne sa svih strana.

Izvadite i stavite na papirne ubruse da se ocede od ulja, a zatim ih stavite na rešetku za hlađenje. Servirajte uz omiljeni sos. Možda ćete želeti da napravite i bukovače sa puterom i belim lukom za lagani ručak.

Pročitajte i kako se pravi janija sa bukovačama i pirinčem

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow složenac od krompira i pečuraka

StvarUkusa