Sastojci:
- 150 g bukovača
- 350 g običnog brašna
- 1 ½ kašičica paprike u prahu
- 1 ½ kašičica belog luka u prahu
- 1 ½ kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica kurkume u prahu
- ¼ kašičice bibera
- 1 kašičica soli
- ulje za prženje
Pogledajte kako se prave:
Recept za začinjene pohovane bukovače:
Obrišite bukovače vlažnim papirnim ubrusom da biste uklonili prljavštinu. U veliku posudu sipajte brašno i sve začine, pa dobro prošmešajte. U drugu posudu dodajte 80 g mešavine brašna sa 178 ml vode. Mešajte dok ne dobijete glatku konzistenciju testa.
Svaku pečurku potopite u mokru smesu, a zatim u mešavinu brašna i to ponovite dva puta pazeći da su pečurke potpuno obložene brašnom.
Zagrejte ulje u loncu na jakoj vatri i pažljivo ubacite pečurke u ulje, jednu po jednu u serijama. Nemojte da prenatrpavate lonac. Ostavite ih da se prže nekoliko minuta dok ne postanu lepe i zlatne sa svih strana.
Izvadite i stavite na papirne ubruse da se ocede od ulja, a zatim ih stavite na rešetku za hlađenje. Servirajte uz omiljeni sos. Možda ćete želeti da napravite i bukovače sa puterom i belim lukom za lagani ručak.
Pročitajte i kako se pravi janija sa bukovačama i pirinčem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem