Sastojci:

  • 550 g mlevene svinjetine
  • 1 manja tikvica, iseckana na kockice
  • 230 g kestena iz konzerve, oceđenog i iseckanog
  • ½ luka, isečenog na kockice
  • 120 g iseckane šargarepe
  • 2 kašike susamovog ulja
  • 80 ml sojinog sosa
  • 1 kašika sitno naseckanog belog luka
  • ½ kašičice sitno naseckanog đumbira
  • ¼ kašičice tucane paprike
  • iseckan vlašac, za ukras
  • 1 glavica salate, za serviranje

Recept za mleveno meso na azijski način:

Za mleveno meso na azijski način pomešajte soja sos, beli luk, đumbir, tucanu crvenu papriku, pa ostavite na stranu. Sipajte ulje u tiganj na srednjoj vatri. Ubacite svinjetinu i pržite, lomeći kašikom ili lopaticom oko 5 minuta.

Dodajte tikvice, kesten, luk i šargarepu. Pržite oko 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Umešajte sos. Smanjite toplotu i pržite 5-10 minuta. Servirajte u "čašama" zelene salate i po želji ukrasite vlašcem. Možda ćete želeti da napravite i gurmanski pilav sa mlevenim mesom.

Pročitajte kako se pravi pastirska pita sa mlevenim mesom i pire krompirom

BONUS VIDEO

Instagram/tencere.yemekleri Recept za sočne ćufte u sosu od povrća

StvarUkusa