Sastojci:
- 900 g mešanog mlevenog mesa
- 1 mali luk
- 5 čenova belog luka, sitno iseckanih
- 60 g prezle
- 1 kašika sušenog origana
- 2 kašičice mlevenog kima
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 8 komada lepinja, zagrejanih
- 240 g caciki sosa
- 3 paradajza, naseckana
- 1 crveni luk, nasečen na kolutove
- 1 zelena salata, sitno iseckana
- 120 g feta sira
Recept za giros sa svinjetinom:
Napravite prvo giros meso tako što ćete da dodate luk i beli luk u blender i veoma sitno iseckate. Dodajte u činiju zajedno sa mlevenim mesom, solju, biberom, mrvicama hleba, origanom i kimom. Dobro promešajte i zgnječite meso.
Utisnite mešavinu mesa u tepsiju veličine 23 × 13 cm. Pecite na 162 stepena oko 50-60 minuta. Ostavite da odstoji 20 minuta, a onda, ako vam vreme dozvoljava, stavite u frižider na nekoliko sati ili preko noći. (Hlađenje će učiniti meso mnogo lakšim za sečenje.) Nakon toga narežite meso na tanke trake, debljine oko pola centimetra.
Zagrejte tiganj sa malo ulja na srednjoj vatri. Kada se zagreje, stavite kriške mesa u vreli tiganj i pecite samo 1-2 minuta sa svake strane, dok ne porumene i ne postanu hrskave. Servirajte meso u toploj lepinji zajedno sa paradajzom, lukom, zelenom salatom, cacikijem i fetom. Možda ćete želeti da napravite i domaći giros sa piletinom.
Pročitajte i kako se mesi prava lepinja za giros
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus