Sastojci:
- 2 kg pečenih paprika
- 1 kg pečenog patlidžana
- 500 ml gustog soka od paradajza
- 60 g belog luka
- 50 g soli
- 1 kašika šećera
- 1,5 kašika sirćeta
- 2 ljute papričice, po želji
Recept za pinđur na makedonski način:
Kako biste napravili pinđur, prvo ispecite papriku i patldižan pa ih oljuštite. Sameljite patlidžan i beli luk, papriku iscepkajte.
Zagrejte ulje u šerpi pa dodajte papriku i pržite je oko 15 minuta. Zatim dodajte patlidžan i postepeno sipajte paradajz. Kuvajte na nižoj temperaturi oko 30 minuta, često mešajući.
Pred kraj dodajte so, šećer i sirće, kuvajte još par minuta i nakon toga skinite sa vatre. Prebacite u sterilisane tegle i ostavite da se ohladi. Možda ćete želeti da napravite i ćopulu - fantastičnu kombinaciju ajvara i pinđura.
Pročitajte i koja je razlika između ajvara i pinđura
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus