Sastojci:

  • 270 g batata, oljuštenog i isečenog na kocke od 2,5 cm
  • 425 g sočiva
  • 3 kašike seckanog peršuna
  • 60 g feta sira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike svežeg limunovog soka
  • 1½ kašika senfa
  • 1 mali čen belog luka, narendan
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1 kašičica paprike
  • ½ kašičice soli
  • ⅛ kašičice bibera

Recept za laganu salatu od sočiva i batata:

Kako biste napravili salatu zagrejte rernu na 200°C. Oljuštite i iseckajte batat na kockice od 2,5 cm i stavite ih u pleh za pečenje. Prelijte sa malo maslinovog ulja, 2 prstohvata soli i prstohvatom bibera i pecite 20 do 30 minuta ili dok ne omekša.

Sočivo iz konzerve ocedite i isperite. Za preliv u maloj činiji umutite 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike svežeg limunovog soka, 1½ kašiku senfa, 1 mali čen belog luka (rendanog), 1 kašičicu kima, 1 kašičicu paprike, ½ kašičice soli i bibera, dok se sve dobro ne sjedini.

U veću činiju dodajte pečeni krompir, sočivo, preliv, 3 kašike peršuna i mešajte dok se ne sjedini. Probajte i prilagodite začine pre serviranja. Po želji, dodajte izmrvljen feta sir. Servirajte uz listove zelene salate. Možda ćete želeti da napravite i najbolju salatu sa pasuljem.

Pročitajte recept za salatu od pečenih krompira sa kiselim krastavčićima i začinskim biljem

BONUS VIDEO

Instagram/lacucinadivane Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa