Sastojci:
- 270 g batata, oljuštenog i isečenog na kocke od 2,5 cm
- 425 g sočiva
- 3 kašike seckanog peršuna
- 60 g feta sira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 1½ kašika senfa
- 1 mali čen belog luka, narendan
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica paprike
- ½ kašičice soli
- ⅛ kašičice bibera
Recept za laganu salatu od sočiva i batata:
Kako biste napravili salatu zagrejte rernu na 200°C. Oljuštite i iseckajte batat na kockice od 2,5 cm i stavite ih u pleh za pečenje. Prelijte sa malo maslinovog ulja, 2 prstohvata soli i prstohvatom bibera i pecite 20 do 30 minuta ili dok ne omekša.
Sočivo iz konzerve ocedite i isperite. Za preliv u maloj činiji umutite 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike svežeg limunovog soka, 1½ kašiku senfa, 1 mali čen belog luka (rendanog), 1 kašičicu kima, 1 kašičicu paprike, ½ kašičice soli i bibera, dok se sve dobro ne sjedini.
U veću činiju dodajte pečeni krompir, sočivo, preliv, 3 kašike peršuna i mešajte dok se ne sjedini. Probajte i prilagodite začine pre serviranja. Po želji, dodajte izmrvljen feta sir. Servirajte uz listove zelene salate. Možda ćete želeti da napravite i najbolju salatu sa pasuljem.
Pročitajte recept za salatu od pečenih krompira sa kiselim krastavčićima i začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus