Sastojci:

Za krompir:

  • 470 g krompira, dobro opran i neoljušten
  • so, po ukusu

Za preliv:

  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera

Za salatu:

  • 1 crveni luk, oko 120 g, seckan
  • 5 stabljika vlašca, iseckanog
  • 180 g kapara, oceđenih
  • 60 g peršuna, seckanog

Recept za krompir salatu sa lukom i kaparima:

Za krompir salatu prvo skuvajte krompir. U velikom loncu prekrijte krompir hladnom vodom i obilno posolite vodu. Ostavite da provri na jačoj vatri, a zatim smanjite vatru na srednju i nastavite da kuvate dok krompir ne omekša kada ga probušite nožem, 15-20 minuta. Krompir ocedite i ostavite da se ohladi.

U maloj posudi pomešajte limunov sok, beli luk, so i biber. Ohlađen krompir isecite na kockice. Stavite ih u veliku posudu za mešanje. Dodajte crveni luk, vlašac, kapare i seckani peršun. Prelijte mešavinu prelivom i lagano je promešajte. Prilagodite začine ako je potrebno. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i laganu salatu od sočiva i batata.

Pročitajte i kako da napravite najbolju salatu sa pasuljem

BONUS VIDEO

Instagram/lacucinadivane Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa