Sastojci:
Za krompir:
- 470 g krompira, dobro opran i neoljušten
- so, po ukusu
Za preliv:
- 1 kašika limunovog soka
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
Za salatu:
- 1 crveni luk, oko 120 g, seckan
- 5 stabljika vlašca, iseckanog
- 180 g kapara, oceđenih
- 60 g peršuna, seckanog
Recept za krompir salatu sa lukom i kaparima:
Za krompir salatu prvo skuvajte krompir. U velikom loncu prekrijte krompir hladnom vodom i obilno posolite vodu. Ostavite da provri na jačoj vatri, a zatim smanjite vatru na srednju i nastavite da kuvate dok krompir ne omekša kada ga probušite nožem, 15-20 minuta. Krompir ocedite i ostavite da se ohladi.
U maloj posudi pomešajte limunov sok, beli luk, so i biber. Ohlađen krompir isecite na kockice. Stavite ih u veliku posudu za mešanje. Dodajte crveni luk, vlašac, kapare i seckani peršun. Prelijte mešavinu prelivom i lagano je promešajte. Prilagodite začine ako je potrebno. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i laganu salatu od sočiva i batata.
Pročitajte i kako da napravite najbolju salatu sa pasuljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem