Sastojci:
Za krompir:
- 470 g krompira, dobro opran i neoljušten
- so, po ukusu
Za preliv:
- 1 kašika limunovog soka
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
Za salatu:
- 1 crveni luk, oko 120 g, seckan
- 5 stabljika vlašca, iseckanog
- 180 g kapara, oceđenih
- 60 g peršuna, seckanog
Recept za krompir salatu sa lukom i kaparima:
Za krompir salatu prvo skuvajte krompir. U velikom loncu prekrijte krompir hladnom vodom i obilno posolite vodu. Ostavite da provri na jačoj vatri, a zatim smanjite vatru na srednju i nastavite da kuvate dok krompir ne omekša kada ga probušite nožem, 15-20 minuta. Krompir ocedite i ostavite da se ohladi.
U maloj posudi pomešajte limunov sok, beli luk, so i biber. Ohlađen krompir isecite na kockice. Stavite ih u veliku posudu za mešanje. Dodajte crveni luk, vlašac, kapare i seckani peršun. Prelijte mešavinu prelivom i lagano je promešajte. Prilagodite začine ako je potrebno. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i laganu salatu od sočiva i batata.
Pročitajte i kako da napravite najbolju salatu sa pasuljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus