Sastojci:
- 4 kašike ulja
- ½ srednjeg luka, isečenog
- 5 jaja
- ½ šolje rendanog tvrdog sira
- so i biber po ukusu
- 6 listova sveže žalfije ili kašičica mlevenog ruzmarina ili timijana
- 4 pileće džigerice, isečene na komade
Recept za pileću džigericu sa jajima:
Kako biste napravili pileću džigericu stavite 3 kašike ulja u srednji tiganj na jakoj vatri. Minut kasnije dodajte luk i pržite mešajući, dok ne počne da rumeni, oko 5 minuta. U međuvremenu umutite jaja sa otprilike polovinom sira i malo soli i bibera.
Dodajte žalfiju i džigericu u tiganj sa lukom i pržite povremeno mešajući, dok ne porumene, oko 3 minuta. Sipajte jaja i mešajte dok se jaje ne stegne, otprilike minut. Ukrasite preostalim uljem i sirom i servirajt toplo. Možda ćete želeti da napravite i pileću džigericu sa slanininom i šampinjonima.
Pročitajte kako se prave pileća džigerica i škembići
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus