Sastojci:
- 4 kašike ulja
- ½ srednjeg luka, isečenog
- 5 jaja
- ½ šolje rendanog tvrdog sira
- so i biber po ukusu
- 6 listova sveže žalfije ili kašičica mlevenog ruzmarina ili timijana
- 4 pileće džigerice, isečene na komade
Recept za pileću džigericu sa jajima:
Kako biste napravili pileću džigericu stavite 3 kašike ulja u srednji tiganj na jakoj vatri. Minut kasnije dodajte luk i pržite mešajući, dok ne počne da rumeni, oko 5 minuta. U međuvremenu umutite jaja sa otprilike polovinom sira i malo soli i bibera.
Dodajte žalfiju i džigericu u tiganj sa lukom i pržite povremeno mešajući, dok ne porumene, oko 3 minuta. Sipajte jaja i mešajte dok se jaje ne stegne, otprilike minut. Ukrasite preostalim uljem i sirom i servirajt toplo. Možda ćete želeti da napravite i pileću džigericu sa slanininom i šampinjonima.
Pročitajte kako se prave pileća džigerica i škembići
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem