Sastojci:

  • 5 krompira
  • 2 crvene paprike
  • ljubičasti luk
  • peršun
  • so i malsinovo ulje, po ukusu

Za sos:

  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1 kašičica crvene paprike u prahu
  • 1 kašičica paradajz paste
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • so
  • maslinovo ulje

Recept za salatu sa pečenim krompirićima i paprikom:

Za ovu salatu, krompir oljuštite i iseckajte na kockice, pomešajte ga sa solju i maslinovim uljem i stavite u rernu zagrejanu na 190 stepeni. Pecite ga oko pola sata. Krompir izvadite iz rerne i stavite u duboku činiju.

Dodajte sitno seckani crni luk i paprike isečene na trakice. Kombinujte sve sastojke potrebne za sos u maloj tegli, protresite je i prelijte salatu. Promešajte i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i najukusniju salatu sa brokolijem, jajima i sirom.

Pročitajte kako da napravite i bogatu salatu od pasulja i kukuruza

BONUS VIDEO

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa