Sastojci:

  • 1 patlidžan
  • 3 paradajza
  • 1 crvena paprika
  • 1 luk
  • ulje
  • peršun

Recept za obrok salatu od paradajza i patlidžana:

Za obrok salatu prvo isecite patlidžan na kolutove. Pržite svaki komad 2-3 minuta na ulju, po strani. Kada je isprženo, ocedite patlidžan na papirnim ubrusima. Očistite i isecite na trake jednu polovinu crvene paprike, a zatim isecite jednu polovinu luka. Ispržite ih zajedno u tiganju 5-6 minuta mešajući. Pomešajte ispržene patlidžane sa isprženom paprikom i lukom.

Nakon toga isecite paradjz, i ubacite u činiju sa ostalim povrćem. Isecite preostalu polovinu sveže paprike i jednu polovinu svežeg luka, pa i njih dodajte u salatu. Iseckajte peršun, ubacite u salatu, prelijte sirćetom po želji, začinite solju i biberom i dobro promešajte. Možda ćete želeti da napravite i hladnu i osvežavajuću salatu od krastavaca.

Pročitajte kako da napravite salatu od boranije sa domaćim majonezom

BONUS VIDEO

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa