Sastojci:

  • 1,5 kg celog pileta
  • 4 šargarepe, prepolovljene
  • 4 stabljike celera, prepolovljene
  • 1 veliki luk, prepolovljen
  • so i biber po ukusu
  • 1/2 pileće kocke

Recept za pileću supu:

Kako biste napravili ovu pileću supu, ubacite piletinu, šargarepu, celer i luk u veliki lonac za supu, dodajte dovoljno hladne vode da prekrije sve. Pustite da proključa na srednjoj vatri. Smanjite toplotu i kuvajte nepokriveno dok meso ne otpadne sa kosti, oko 90 minuta.

Skidajte penu povremeno, po potrebi. Izvadite piletinu iz lonca i ostavite da odstoji dok se dovoljno ne ohladi, iseckajte meso na komade, a kožu i kosti bacite. Procedite povrće, odvojite bujon, isperite lonac za supu i vratite bujon u lonac. Povrće iseckajte na manje komade, vratite seckanu piletinu i povrće u lonac. Grejte supu dok se ne zagreje pa začinite solju, biberom i pilećom kockom, po ukusu. Možda ćete želeti da napravite i italijansku supu sa ćuftama.

Pročitajte kako da napravite domaću supu od povrća sa knedlama

BONUS VIDEO

Supa od sočiva Instagram/inspiredtaste

StvarUkusa