Sastojci:
- 1,5 kg celog pileta
- 4 šargarepe, prepolovljene
- 4 stabljike celera, prepolovljene
- 1 veliki luk, prepolovljen
- so i biber po ukusu
- 1/2 pileće kocke
Recept za pileću supu:
Kako biste napravili ovu pileću supu, ubacite piletinu, šargarepu, celer i luk u veliki lonac za supu, dodajte dovoljno hladne vode da prekrije sve. Pustite da proključa na srednjoj vatri. Smanjite toplotu i kuvajte nepokriveno dok meso ne otpadne sa kosti, oko 90 minuta.
Skidajte penu povremeno, po potrebi. Izvadite piletinu iz lonca i ostavite da odstoji dok se dovoljno ne ohladi, iseckajte meso na komade, a kožu i kosti bacite. Procedite povrće, odvojite bujon, isperite lonac za supu i vratite bujon u lonac. Povrće iseckajte na manje komade, vratite seckanu piletinu i povrće u lonac. Grejte supu dok se ne zagreje pa začinite solju, biberom i pilećom kockom, po ukusu. Možda ćete želeti da napravite i italijansku supu sa ćuftama.
Pročitajte kako da napravite domaću supu od povrća sa knedlama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem