Sastojci:

  • so
  • 1,5 kg zelene boranije
  • 3 kašike putera
  • 65 g sirovih isečenih badema
  • 1 ljutika, sitno seckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • korica od 1 limuna
  • 2 kašike svežeg limunovog soka
  • sveže mleveni crni biber

Recept za blanširanu boraniju sa bademima:

Za balnširanu boraniju sa bademima prvo ostavite vodu u loncu da proključa pa blanširajte boraniju 2 do 3 minuta i nakon toga je odmah prebacite na led koji ste pripremili, a potom je ocedite.

U velikom tiganju na niskoj vatri, rastopite puterumeni. Dodajte bademe i pržite često mešajući, dok ne porumene, 3 do 4 minuta. Smanjite toplotu i dodajte luk i beli luk. Pržite povremeno mešajući, dok ne zamiriše, 2 do 3 minuta. Dodajte boraniju i mešajte da se sve sjedini i da boranija omekša. Umešajte limunovu koricu i sok, začinite solju i biberom i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od boranije sa domaćim majonezom.

Pročitajte i najjednostavniji recept za zelenu boraniju

BONUS VIDEO

Milica Radović Zapečena boranija sa slaninom

StvarUkusa