Sastojci:

  • 2 kg zrelog čeri paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 1 crveni luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 mala ljuta paprika
  • 1 lovorov list
  • 2 kašike sirćeta
  • 1 mala veza peršuna
  • 15 listova bosiljka
  • 7 karanfilića
  • 1 kašika kuhinjske soli
  • 120 g smeđeg šećera
  • 7 gr semena crne slačice
  • 1 prstohvat bibera

Recept za domaći kečap po italijanskom receptu:

Za domaći kečap, prvo očistite i isecite na kockice paradajz, crvenu papriku i crni luk. Stavite sve povrće u veliku šerpu i dodajte lovor, beli luk, sirće, ljutu papriku, peršun i listove bosiljka. Promešajte i kuvajte na laganoj vatri 2 sata.

Procedite sos i ponovo ga vratite u šerpu dodajući karanfilić, so, smeđi šećer, semenke crne slačice i biber. Ponovo kuvajte na laganoj vatri najmanje 30 minuta ili dok sos ne dobije pravu gustu konzistenciju. Staviti ga u već sterilisane tegle. Možda će vas zanimati i kako da napravite domaći kečap bez aditiva i konzervansa.

Pročitajte i kako se pravi savršen burger sos

BONUS VIDEO

RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao  Kurir televizija

StvarUkusa