Sastojci:
- 2 kg zrelog čeri paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 crveni luk
- 1 crvena paprika
- 1 mala ljuta paprika
- 1 lovorov list
- 2 kašike sirćeta
- 1 mala veza peršuna
- 15 listova bosiljka
- 7 karanfilića
- 1 kašika kuhinjske soli
- 120 g smeđeg šećera
- 7 gr semena crne slačice
- 1 prstohvat bibera
Recept za domaći kečap po italijanskom receptu:
Za domaći kečap, prvo očistite i isecite na kockice paradajz, crvenu papriku i crni luk. Stavite sve povrće u veliku šerpu i dodajte lovor, beli luk, sirće, ljutu papriku, peršun i listove bosiljka. Promešajte i kuvajte na laganoj vatri 2 sata.
Procedite sos i ponovo ga vratite u šerpu dodajući karanfilić, so, smeđi šećer, semenke crne slačice i biber. Ponovo kuvajte na laganoj vatri najmanje 30 minuta ili dok sos ne dobije pravu gustu konzistenciju. Staviti ga u već sterilisane tegle. Možda će vas zanimati i kako da napravite domaći kečap bez aditiva i konzervansa.
Pročitajte i kako se pravi savršen burger sos
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem