Sastojci:

  • 300 g bukovača
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • 30 g putera
  • 1 čen belog luka, sitno iseckanog

Recept za bukovače sa puterom i belim lukom:

Pripremite bukovače tako što ćete lagano da ih tapkate ubrusom da upije višak vlage. Odsecite tvrdu stabljiku u dnu svake veze pečuraka. Odvojite velike grozdove na komade veličine zalogaja. Stavite veliki tiganj na srednje jaku vatru. Kada se dobro zagreje, dodajte ulje. Poređajte pečurke u jednom sloju. Pržite, ne okrećući, dok jedna strana ne postane zlatnosmeđa i hrskava.

Pospite solju i biberom po ukusu i promešajte. Prebacite pečurke na tanjir za serviranje. Ne vraćajući tiganj na vatru, u vreli tiganj dodajte puter, beli luk i peršun, mešajte dok se puter ne istopi i beli luk ne zamiriše. Pečurke prelijte puterom od belog luka i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i janiju sa bukovačama i pirinčem.

Pročitajte kako da napravite i kremasti, gusti potaž od dve vrste pečuraka

BONUS VIDEO

Kurir televizija PUNJENE PEČURKE KOJE SU PERFEKTNE ZA LETNJE DANE! Glumci kuvaju na Kurir TV: Pogledajte ocene žirija

StvarUkusa