Sastojci:

  • 3 kašike ulja
  • 2 luka, iseckana na kockice
  • 1 kašika soli
  • 3 šargarepe, oljuštene i isečene na kockice
  • 6-8 stabljika celera, isečenih na kockice
  • 60 g peršuna, seckanog
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1,5 l vode
  • 6 karabataka
  • 2 lovorova lista
  • 200 g graška

Recept za grašak s piletinom:

Za ovo kuvano jelo, zagrejte ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte luk i so i promešajte da se sjedine. Pržite oko 5 minuta, povremeno mešajući. Dodajte šargarepu, celer, peršun i beli luk. Pržite još 10-15 minuta.

Dodajte vodu u lonac i pustite da proključa. Ubacite piletinu i lovorov list. Pustite da provri, a zatim dodajte grašak. Smanjite toplotu dok ne proključa. Nastavite da kuvate 2-3 sata, dok piletina ne omekša i ne otpadne sa kosti. Izvadite lovorov list, kožu i kosti, a zatim iseckajte piletinu i vratite nazad u čorbu. Možda ćete želeti da napravite i boraniju s mesom, pravo jelo na kašiku.

Pročitajte kako se pravi  manastirska jota sa krupnim komadima mesa

BONUS VIDEO

Instagram/thesaltycooker Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama

StvarUkusa