Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 110 g luka, seckanog
  • 70 g šargarepe, iseckane na kockice
  • 1 crvena paprika
  • 900 g govedine, isečene na kockice
  • 1 kg boranije
  • 200 ml paradajz pirea
  • 1 l vode
  • 2 kašičice soli
  • biber po ukusu
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 1 kašičica kurkume
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • 2 lovorova lista

Recept za boraniju sa mesom:

Za kuvanje boranije sa mesom koristite veliki lonac, Pržite luk uz povremeno mešanje na zagrejanom ulju dok ne postane zlatno smeđe boje. Dodajte meso i nastavite da mešate dok meso ne porumeni. Dodajte šargarepu i crvenu papriku isečenu na kockice i mešajte 5 minuta.

Posle nekoliko minuta dodajte boraniju iseckana na komadiće, paradajz pire, vodu i začine. Sve promešajte i kuvajte poklopljeno 1 sat ili dok se meso ne skuva uz povremeno mešanje. Kada je kuvano, servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čorbastu boraniju bez mesa.

Pročitajte kako da napravite i pileći paprikaš neprevaziđenog ukusa

BONUS VIDEO

Zapečena boranija sa slaninom Milica Radović

StvarUkusa