Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 110 g luka, seckanog
- 70 g šargarepe, iseckane na kockice
- 1 crvena paprika
- 900 g govedine, isečene na kockice
- 1 kg boranije
- 200 ml paradajz pirea
- 1 l vode
- 2 kašičice soli
- biber po ukusu
- 1 kašika mlevene paprike
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 1 kašičica kurkume
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 2 lovorova lista
Recept za boraniju sa mesom:
Za kuvanje boranije sa mesom koristite veliki lonac, Pržite luk uz povremeno mešanje na zagrejanom ulju dok ne postane zlatno smeđe boje. Dodajte meso i nastavite da mešate dok meso ne porumeni. Dodajte šargarepu i crvenu papriku isečenu na kockice i mešajte 5 minuta.
Posle nekoliko minuta dodajte boraniju iseckana na komadiće, paradajz pire, vodu i začine. Sve promešajte i kuvajte poklopljeno 1 sat ili dok se meso ne skuva uz povremeno mešanje. Kada je kuvano, servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čorbastu boraniju bez mesa.
Pročitajte kako da napravite i pileći paprikaš neprevaziđenog ukusa
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem