Iskoristite sezonu boranije, dok na pijaci još možete mladu da nađete i napravite ovu ukusnu čorbu.
Sastojci:
200 g tvrdog ovčijeg sira
2 jaja
mirođija
so
kilogram boranije
veza zeleni
paradajz
Priprema:
Boraniju oprati, očistiti i sitno iseckati, dodati iseckano povrće i staviti da se kuva, dodati so i začin. Kada je sve dobro kuvano izgnječiti ovčiji sir i dodati u lonac i začiniti jajima. Na kraju kuvanja dodati sitno seckanu mirođiju. Čorbu služiti toplu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs / srpski narodni kuvar
Slatki đevreći koji mirišu na cimet
Hrskava piletina u pohu od krekera
Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
Kolač sa keksom, kokosom i čokoladom kao iz poslastičarnice
Prolećna salata od šargarepe i suvog grožđa