Iskoristite sezonu boranije, dok na pijaci još možete mladu da nađete i napravite ovu ukusnu čorbu.
Sastojci:
200 g tvrdog ovčijeg sira
2 jaja
mirođija
so
kilogram boranije
veza zeleni
paradajz
Priprema:
Boraniju oprati, očistiti i sitno iseckati, dodati iseckano povrće i staviti da se kuva, dodati so i začin. Kada je sve dobro kuvano izgnječiti ovčiji sir i dodati u lonac i začiniti jajima. Na kraju kuvanja dodati sitno seckanu mirođiju. Čorbu služiti toplu.
Izvor: stvarukusa.rs / srpski narodni kuvar
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus