Salata od krastavaca ne mora da bude jednolična, ako dodate  kelerabu i jabuku dobićete osvežavajući obrok koji se brzo pravi, a odlična je i za decu. Uz nekoliko komada hleba salata će biti lagan obrok za predstojeće letnje večeri.

Sastojci:

2 jabuke

1 manja keleraba

1 krastavac

4 šake rukole

3 kašike mešavine žitarica

grašak po ukusu

Sastojci za preliv:

180g grčkog jogurta ili gustog jogurta

1 manji čen belog luka

1 limun

so

biber

1 kašičica meda

maslinovo ulje

Priprema:

Grubo iseckajte krastavac, jabuke i kelerabu uz grašak ako ga volite. Pomešajte ih sa malo limunovog soka i maslinovog ulja.

Napravite dresing od svih navedenih sastojaka, prelijte preko krastavaca, jabuka i kelerabe i začinite sa još malo maslinovog ulja.

Rukolu operite i stavite u činiju. Preko rukole stavite krastavac, jabuke i kelerabu sa dresingom. Na vrh pospite mešavinu žitarica.

Ukoliko nemate jabuke, zamenite ih komadima dinje. Dinja je manje hrskava, ali će se odlično uklopiti u kombinaciju ukusa.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: kurir.stil.rs