Ako nemate ideju šta danas za ručak - napravite pileći paprikaš.

Sastojci:

1 kg piletine

2 glavice luka

3-4 čena belog luka

150 g korena celera

2 šargarepe

1 sveža paprika

250 g seckanog paradajza (konzerviran ili svež)

150 ml belog vina

2 lovorova lista

2 kašičice mlevene slatke paprike

pola kašičice mlevene ljute paprike

1 kašika brašna

so

biber

ulje

Za posluživanje:

kuvani široki rezanci ili njoke

kisela pavlaka

Priprema:

Celo pile izrežite na komade ili koristite već narezane, vama omiljene komade piletine. Naseckajte sitno luk, beli luk, celer i šargarepu. Svežu papriku iseckajte na kockice.

U šerpi zagrejte ulje, pa dodajte luk i dinstajte ga 5 minuta, pa potom dodajte i ostalo povrće. Nastavite da dinstate dok povrće malo ne omekša.

Dodajte meso, kratko ga prodinstajte, zatim dodajte brašno, pa zalijte belim vinom. Zatim dodajte mlevenu crvenu papriku, začinite biberom i solju, ubacite lovorov list, pa zalijte vodom tako da pokrije sve sastojke u šerpi. Nastavite da kuvate na laganoj vatri oko 15 minuta.

Dodajte seckani paradajz, poklopite i kuvajte narednih 30-45 minuta, odnosno dok meso ne bude kuvano.

Za prilog skuvajte široke rezance, njoke, palentu ili slani krompir, pa poslužite u dubokim tanjirima uz dodatak kisele pavlake.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor:punkufer.hr