Ako nemate ideju šta danas za ručak - napravite pileći paprikaš.
Sastojci:
1 kg piletine
2 glavice luka
3-4 čena belog luka
150 g korena celera
2 šargarepe
1 sveža paprika
250 g seckanog paradajza (konzerviran ili svež)
150 ml belog vina
2 lovorova lista
2 kašičice mlevene slatke paprike
pola kašičice mlevene ljute paprike
1 kašika brašna
so
biber
ulje
Za posluživanje:
kuvani široki rezanci ili njoke
kisela pavlaka
Priprema:
Celo pile izrežite na komade ili koristite već narezane, vama omiljene komade piletine. Naseckajte sitno luk, beli luk, celer i šargarepu. Svežu papriku iseckajte na kockice.
U šerpi zagrejte ulje, pa dodajte luk i dinstajte ga 5 minuta, pa potom dodajte i ostalo povrće. Nastavite da dinstate dok povrće malo ne omekša.
Dodajte meso, kratko ga prodinstajte, zatim dodajte brašno, pa zalijte belim vinom. Zatim dodajte mlevenu crvenu papriku, začinite biberom i solju, ubacite lovorov list, pa zalijte vodom tako da pokrije sve sastojke u šerpi. Nastavite da kuvate na laganoj vatri oko 15 minuta.
Dodajte seckani paradajz, poklopite i kuvajte narednih 30-45 minuta, odnosno dok meso ne bude kuvano.
Za prilog skuvajte široke rezance, njoke, palentu ili slani krompir, pa poslužite u dubokim tanjirima uz dodatak kisele pavlake.
Izvor:punkufer.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem