Naš današnji predlog za ručak je svinjski vrat u sosu od povrća i piva. Kako bi svinjski vrat napravili da bude ovako ukusan ne treba vam posebno kulinarsko umeće, već samo par sastojaka koji nisu preterano skupi.Dovoljno je da poslužite samo meso jer se krčka u sosu od piva i povrća, a možete da obogatite ovo jelo dodajući mu prilog od povrća.
- Sastojci:
- 600 g svinjskog vrata
- 3 čena belog luka
- sveža majčina dušica
- 200 g praziluka
- 300 g pečuraka
- 250 g paprike
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika roštilj sosa
- 500 ml piva
Priprema:
Meso malo izlupajte, pa propržite sa obe strane. Zatim dodajte svežu majčinu dušicu i cele čenove belog luka. Sipajte pivo i krčkajte dok sos ne krene da vri, pa izvadite meso. U isti tiganj dodajte secaknu papriku, pečurke i praziluk, pa prelijte sojinim sosom i roštilj sosom. Promešajte, pa kada povrće omekša vratite meso. Poklopite i dinstajte još 35 minuta na laganoj vatri.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus