Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJSOČNIJE SVINJSKE ŠNICLE U SOSU PO MERI GURMANA: Lagano ih krčkajte u povrću i omiljenom srpskom piću (VIDEO)

Za ručak poslužite svinjski vrat kojem niko neće moći da odoli.

 Kako se sprema svinjski vrat u pivu Izvor: Printscreen/YT/Cookrate - Meat Recipes

Naš današnji predlog za ručak je svinjski vrat u sosu od povrća i piva. Kako bi svinjski vrat napravili da bude ovako ukusan ne treba vam posebno kulinarsko umeće, već samo par sastojaka koji nisu preterano skupi.Dovoljno je da poslužite samo meso jer se krčka u sosu od piva i povrća, a možete da obogatite ovo jelo dodajući mu prilog od povrća. 

  • Sastojci:
  • 600 g svinjskog vrata 
  • 3 čena belog luka 
  • sveža majčina dušica 
  • 200 g praziluka
  • 300 g pečuraka 
  • 250 g paprike 
  • 1 kašika soja sosa 
  • 1 kašika roštilj sosa 
  • 500 ml piva 

Priprema:
Meso malo izlupajte, pa propržite sa obe strane. Zatim dodajte svežu majčinu dušicu i cele čenove belog luka. Sipajte pivo i krčkajte dok sos ne krene da vri, pa izvadite meso. U isti tiganj dodajte secaknu papriku, pečurke i praziluk, pa prelijte sojinim sosom i roštilj sosom. Promešajte, pa kada povrće omekša vratite meso. Poklopite i dinstajte još 35 minuta na laganoj vatri. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti