Sastojci:

Za pecivo:

  • 200 ml kefira
  • 1 žumance
  • 100 g putera
  • 350 g brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 10 g praška za pecivo

Za fil:

  • 400 g pire krompira
  • 150 g šampinjona
  • 1 luk
  • so i biber po ukusu
  • jaje za podmazivanje
  • susam

Pogledajte kako se prave:

Recept za domaće kiflice od kefira punjene pireom i šampinjonima:

Kako biste napravili ove kiflice, napravite prvo testo. Ubacite žumance, so i otopljeni puter u kefir i promešajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo, umesite meko i nelepljivo testo. Pokrijte testo salvetom i ostavite 20-30 minuta. Pripremite fil. Isečene pečurke pržite na jakoj vatri sa puterom. Na kraju posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte sitno seckani crni luk i sve zajedno propržite. Pečurke pomešajte sa pire krompirom.

Tanko razvaljajte testo, pa ga isecite na pravougaonike 10 x 12 cm. Na jednu širu stranu pravougaonika uz rub stavite fil. Presavijte i zatvorite pritiskajući. Slobodan deo pravougaonika isecite na 8 traka i unakrsno ih ispresavijajte preko kiflice.

Pre pečenja premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 15-20 minuta. Izvadite ih da se prohlade i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i kiflice punjene sirom i kulenom.

Pročitajte kako se prave brzinske kiflice sa šunkom i sirom

BONUS VIDEO

Instagram/cooking_with_larisa Kiflice sa džemom

StvarUkusa