Domaćinske kiflice punjene slaninom i sirom su nešto najbolje što ste probali i odmah ćete zaboraviti na kupovne. Testo se pravi kao i kod običnih, jedino što se ovde seče drugačije, pa kada se napune izledaju kao najlepše slano pecivo. Umesto slanine možete da koristite i šunku po izboru. Zbog svog predivnog izgleda i ukusa, odlično su posluženje za sve svečane prilike. 

  • Sastojci:
  • 20 g svežeg kvasca 
  • 150 ml mlakog mleka
  • 290 g brašna 
  • 2 jajeta 
  • 2 kašike šećera
  • 30 g putera
  • prstohvat soli
  • 200 g slanine/šunke 
  • 300 g čedar sira

Priprema:
U posudi pomešajte izmrvljeni kvasac, mlako mleko i šećer. Dobro sjedinite, pa dodajte jedno jaje, prosejano brašno i prstohvat soli. Umutite testo, zatim dodajte puter i nastavite da mutite. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i premesite. Podelite testo na 6 delova i oblikujte loptice. Poređajte na pleh koji ste nauljili. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje 30 minuta. Za to vreme iseckajte slaninu ili šunku i izrendajte sir. Svaku lopticu rastanjite na pobrašnjenoj površini u obliku kruga, pa isecite na trake, ali ne do kraja (pogledaj sliku). Pospite sir i slaninu ili šunku, pa urolajte i savijte polumesec. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Tako uradite sa svim lopticama, pa premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

Kako se seče testo
Printscreen/YT/Einfache Rezepte 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE