Domaćinske kiflice punjene slaninom i sirom su nešto najbolje što ste probali i odmah ćete zaboraviti na kupovne. Testo se pravi kao i kod običnih, jedino što se ovde seče drugačije, pa kada se napune izledaju kao najlepše slano pecivo. Umesto slanine možete da koristite i šunku po izboru. Zbog svog predivnog izgleda i ukusa, odlično su posluženje za sve svečane prilike.
- Sastojci:
- 20 g svežeg kvasca
- 150 ml mlakog mleka
- 290 g brašna
- 2 jajeta
- 2 kašike šećera
- 30 g putera
- prstohvat soli
- 200 g slanine/šunke
- 300 g čedar sira
Priprema:
U posudi pomešajte izmrvljeni kvasac, mlako mleko i šećer. Dobro sjedinite, pa dodajte jedno jaje, prosejano brašno i prstohvat soli. Umutite testo, zatim dodajte puter i nastavite da mutite. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i premesite. Podelite testo na 6 delova i oblikujte loptice. Poređajte na pleh koji ste nauljili. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje 30 minuta. Za to vreme iseckajte slaninu ili šunku i izrendajte sir. Svaku lopticu rastanjite na pobrašnjenoj površini u obliku kruga, pa isecite na trake, ali ne do kraja (pogledaj sliku). Pospite sir i slaninu ili šunku, pa urolajte i savijte polumesec. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Tako uradite sa svim lopticama, pa premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem