Italijanska kuhinja spada među najpoznatije i najpopularnije u svetu, a šta god da izaberete neverovartno je ukusno. Veliki izbor pasti, pica, mesa, ali i poslastica poput čuvenog tiramisua ili pana kote. Predlažemo vam da napravite mekane kiflice po starom receptu italijanskih baka, jer ako volite čuvene specijalitete i ove kiflice će vas oduševiti.
Sastojci:
- 400 ml toplog mleka
- 200 ml ulja
- 100 g šećera
- 20 g kvasca
- 2 jajeta
- 1 belance
- 900 g brašna
- 1/2 kašike soli
- 1 kašičica praška za pecivo
Za premazivanje:
- 1 žumance
- istopljeni puter
- malo mleka
- susam
Priprema:
Pomešajte mleko, ulje, jaja, belance, šećer i kvasac. Dobro sjedinite. Zatim dodajte brašno, so i prašak za pecivo i umesite testo. Malo nauljite i ostavite da odmori 3 sata, naravno pokriveno. Premesite testo, pa podelite na 4 jednaka dela. Oblikujte loptice, pokrijte i ostavite da odmore 5 minuta. Razvucite testo, premažite istopljenim puterom i isecite trouglove. Napravite manji rez na svakom trouglu od užeg ka širem delu (pogledaj sliku). Urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom i ostavite da odmore pola sata. Umutite žumance sa malo mleka i premažite kiflice, pa pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem