Pasta sa limunom postala je neverovatno popularna zahvaljujući društvenim mrežama. Priprema se od sastojaka koje verovatno već imate kod kuće, a idealna je za brzi ručak ili večeru. Limun joj daje specifičan kiselkast ukus i aromu, a oduševiće vas na prvi zalogaj. Kada na sve to dodate parmezan i bosiljak dobićete pravi italijanski specijalitet kao iz najboljeg restorana. 

Sastojci:

  • 300 g špageta ili makarona
  • 2 limuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 40 g maslaca
  • 4 čena belog luka
  • 100 g parmezana
  • malo svežeg bosiljka
  • so, biber

Priprema:

Makarone skuvajte kao i uobičajeno i ostavite jednu šolju vode u kojoj se pasta kuvala za kasnije. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte maslac, pa kada se rastopi propržite sitno naseckan beli luk. Kada je dobio rumenu boju, sipajte sok od limuna i vodu u kojoj se kuvala testenina, pa kuvajte na umerenoj vatri dok ne proključa. Dodajte skuvanu testeninu, izrendajte koricu limuna, dodajte začine po ukusu, sve dobro promešajte i krčkajte nekoliko minuta. Nakon toga pospite sveže seckanim bosiljkom ili peršunom, pospite parmezanom i služite dok je još topla.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE