Pasta sa limunom postala je neverovatno popularna zahvaljujući društvenim mrežama. Priprema se od sastojaka koje verovatno već imate kod kuće, a idealna je za brzi ručak ili večeru. Limun joj daje specifičan kiselkast ukus i aromu, a oduševiće vas na prvi zalogaj. Kada na sve to dodate parmezan i bosiljak dobićete pravi italijanski specijalitet kao iz najboljeg restorana.
Sastojci:
- 300 g špageta ili makarona
- 2 limuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 40 g maslaca
- 4 čena belog luka
- 100 g parmezana
- malo svežeg bosiljka
- so, biber
Priprema:
Makarone skuvajte kao i uobičajeno i ostavite jednu šolju vode u kojoj se pasta kuvala za kasnije. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte maslac, pa kada se rastopi propržite sitno naseckan beli luk. Kada je dobio rumenu boju, sipajte sok od limuna i vodu u kojoj se kuvala testenina, pa kuvajte na umerenoj vatri dok ne proključa. Dodajte skuvanu testeninu, izrendajte koricu limuna, dodajte začine po ukusu, sve dobro promešajte i krčkajte nekoliko minuta. Nakon toga pospite sveže seckanim bosiljkom ili peršunom, pospite parmezanom i služite dok je još topla.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus