Šampinjoni imaju široku primenu u kulinarstvu i od njih se mogu pripremati najrazličitiji specijaliteti. Danas vam donosimo posni recept za punjene šampinjone. Ovako ih priprema naša čitateljka Slađana, a možete i vi jer je zaista jednostavno. Poslužite ih kao predjelo na slavi.
- Sastojci
- 600 g krupnih šampinjona
- 1 struk praziluka
- 1-2 šargarepe
- 50 g pirinča
- ulje, so, biber, origano i granule belog luka
Priprema
Pirinač obarite u slanoj vodi. Šampinjonima uklonite drške koje ćete sitno naseckati, a klobuke ostavite za punjenje. Naseckajte praziluk i šargarepu pa ih prodinstajte, dodajte im naseckane pečurke, poklopite i dinstajte dok šargarepa ne omekša. Nakon toga dodajte obareni pirinač. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte origano i granule belog luka. Pripremljenim nadevom napunite klobuke pečurki i poređajte u nauljenu tepsiju.
Prelijte preko pečurki ulje koja vam je ostalo pri dinstanju nadeva, a ako je nadev suv dodajte malo ulja preko pečurki u tepsiji. Pecite 20-25 minuta na 180C da pečurke omekšaju. Služite toplo.
Recept poslala Slađana Petrović Simić
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem