Sastojci:
- 4 skuše
- 5 kašičica senfa
- 100 ml belog vina
- sok od jednog limuna
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- začini po ukusu
- ulje
Recept za skušu sa senfom iz rerne:
Ribu očistite, operite i osušite papirnim ubrusom. Ko voli može da uvije u projino brašno. Senf, ulje, belo vino, limunov sok i iseckani beli luk pomešajte kašikom, dok se ne sjedine.
Vatrostalnu činiju premažite uljem i poređajte skušu tako da otvori budu na gore. Punite je pripremljenom smesom, a ukoliko imate viška smese, slobodno i premažite ribu.
Pokrijte folijom i stavite u frižider na 2-3 sata. Nakon toga ubacite u rernu na 180 stepeni, a pri kraju pečenja skinite aluminijumsku foliju i pustite da porumeni. Možda ćete želeti da napravite i pastrmku iz rerne sa začinskim biljem.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica
Posne kokos štanglice za Svetog Nikolu
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu