Sastojci:

  • 4 skuše
  • 5 kašičica senfa
  • 100 ml belog vina
  • sok od jednog limuna
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • začini po ukusu
  • ulje

Recept za skušu sa senfom iz rerne:

Ribu očistite, operite i osušite papirnim ubrusom. Ko voli može da uvije u projino brašno. Senf, ulje, belo vino, limunov sok i iseckani beli luk pomešajte kašikom, dok se ne sjedine.

Vatrostalnu činiju premažite uljem i poređajte skušu tako da otvori budu na gore. Punite je pripremljenom smesom, a ukoliko imate viška smese, slobodno i premažite ribu.

Pokrijte folijom i stavite u frižider na 2-3 sata. Nakon toga ubacite u rernu na 180 stepeni, a pri kraju pečenja skinite aluminijumsku foliju i pustite da porumeni. Možda ćete želeti da napravite i pastrmku iz rerne sa začinskim biljem.

Pročitajte 3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana

BONUS VIDEO

Instagram/pp_recepti_kbzu Kako se čisiti riba

StvarUkusa