U emisiji "Praktična žena" gost je bio food bloger Zlatoje Vukasović koji je odabrao da napravi svetogorski kolač,koji je poznat još i kao hilandarski kolač. Dok se peče, cela kuća će vam mirisati na savršenu kombinaciju cimeta, domaćeg džema, pomorandže i limuna.Uživajte u fenomenalnom kolaču koji se lako pravi, a koji možete da jedete i kada je post na vodi. 

  • Sastojci: 
  • 10 kašika džema 
  • 10 kašika šećera 
  • 1 kesica cimeta 
  • 1 limun 
  • 1 pomorandža 
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 500 g brašna 
  • 250 ml mlake vode 
  • 1 šaka oraha
  • 1 šaka suvog grožđa
  • 150 g posne čokolade

Priprema:
U posudi umutite džem (6 kašika) i šećer, pa dodajte sekcane orahe i suvo grožđe. Nakon toga dodajte mlaku vodu, cimet, rendanu koru limun i sok od pomorandže. Kratko umutite mikserom, pa postepeno dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobijenu smesu sipajte u kalup obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 25-30 minuta. Vruću koru premažite džemom (4 kašike) kako bi ona što bolje upila namaz. Preko sipajte čokoladu koju ste otopili na pari i poravnajte. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa