Sastojci:

  • 400 g pasulja iz konzerve, opranog i oceđenog
  • 1 kašika ulja
  • 2 čena belog luka sitno iseckana
  • 1 mali luk sitno isečen
  • 1 kašika soja sosa
  • 50 g semena suncokreta
  • 60 g ovsa
  • 1 kašičica paradajz paste
  • 1 kašičica senfa s
  • 1-2 kašičice sušenog bosiljka ili majčine dušice
  • 1 kašičica paprike u prahu
  • so i biber po ukusu

Recept za posne ćufte od pasulja:

Kako biste napravili posne ćufte, isperite i ocedite pasulj. Zatim stavite u činiju i grubo izgnječite gnječilicom za krompir ili kašikom. Zagrejte ulje u tiganju i pržite luk 2-3 minuta. Zatim dodajte beli luk i dinstajte još minut. Nakon toga dodajte pasulju u posudu.

U blenderu sitno sameljite semenke suncokreta, pa dodajte u činiju zajedno sa ovsom, paradajz pastom, senfom, začinskim biljem i paprikom u prahu. Sve pomešajte i začinite solju i biberom po ukusu. Zatim od mešavine pasulja formirajte oko 12 loptica.

Zagrejte preostalo ulje u velikom tiganju i pržite kuglice pasulja dok ne postanu hrskave sa svih strana. Servirajte uz kupus salatu ili sa paradajz sosom, po želji, ili ih poređajte na tacni. Možda ćete želeti da napravite i ćufte od povrća.

Pročitajte kako se prave ćufte punjene sirom i povrćem

BONUS VIDEO

Instagram/tencere.yemekleri Recept za sočne ćufte u sosu od povrća

StvarUkusa