Sastojci:
- 5 kriški slanine
- 3 kašike putera
- 2 male ljutike, mlevene
- 1 kg prokelja, presečenog na pola
- so, po ukusu
- 1/2 kašičice bibera
- 180 ml pavlake za kuvanje
- 240 g narendanog kačkavalja
Recept za prokelj zapečen sa sirom i pavlakom:
Za prokelj pripremljen na ovaj način zagrejte rernu na 190°. U velikoj vatrostalnoj posudi na srednjoj vatri ispržite slaninu dok ne postane hrskava, 8 minuta. Ocedite na tanjiru obloženom papirnim ubrusom, a zatim iseckajte. Bacite mast od slanine.
Vratite posudu na srednju vatru i istopite puter. Dodajte luk i prokelj i začinite solju i biberom. Pržite, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 10 minuta. Sklonite sa vatre i prelijte pavlakom za kuvanje, a zatim pospite sirom i slaninom.
Pecite 12 do 15 minuta, dok sir ne dobije zlatnu boju. Možda ćete želeti da napravite i svinjske kotlete sa pireom od pasulja i jabukama.
Pročitajte i kako da napravite pileći tažin sa začinjenim prokeljom i fetom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem