Sastojci:

  • 700 g svežih krastavaca, tanko isečenih
  • 240 g luka, tanko isečenog
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 240 ml belog destilovanog ili jabukovog sirćeta
  • 240 ml vode
  • 2 kašike šećera, ili po ukusu
  • 2 kašičice soli, ili po ukusu
  • 1 kašičica mlevenog crnog bibera, ili po ukusu

Recept za kisele krastavce sa lukom:

Kako biste napravili kisele krastavce sa lukom prvo stavite krastavce i luk u čistu teglu od 1 litre sa čvrstim poklopcem. Dodajte beli luk. U činiji pomešajte sirće, vodu, šećer, so i biber i mešajte dok se šećer i so ne rastvore. Sipajte u teglu, pazeći da je povrće potopljeno.

Pokrijte i stavite u frižider dok se ne ohladi. Povrće će trajati oko nedelju dana. Možda ćete želeti da napravite i kisele krastavce sa sirćetom

Pročitajte kako da napravite najbolje kisele krastavce

BONUS VIDEO

KRASTAVCI IZ SRBIJE VRAĆENI, PRONAĐENA VEĆA KOLIČINA HEMIKALIJE! Stručnjak otkrio: Uticali su vremenski uslovi, razgradilo bi se! Kurir televizija

StvarUkusa