Sastojci:
- 1,5 kg paprika
- 1,5 kg kupusa
- 1,5 kg krastavčića
- 1,5 kg zelenog paradajza
- 1,5 kg šargarepe
- 3,5 l vode
- 1,5 l sirćeta, razblaženog 9%
- 10 kašika soli
- 9 kašika šećera
- 1 vinobran
Recept za šarenu zimnicu:
Kako biste napravili šarenu zimnicu, prvo operite povrće. Naribajte kupus, očistite papriku i isecite je na trake, a narendajte šargarepu, krastavce isecite na kolutove, a paradajz na kriške.
Ubacite sve povrće u posudu i izmešajte. Prokuvajte u šerpi vodu, sirće, so, šećer i vinobran pa dok je vrelo prelijte povrće. Pokrijte čistom krpom i umotajte u ćebe.
Ostaviti da odstoji 24 sata, a u međuvremenu promešajte 2-3 puta. Povrće ubacite u čiste tegle koje nisu zagrejane i pritisnite da se slož, pa sipajte tečnost u kojoj je stajalo. Pritisnite povrće, tako da voda bude iznad. Možda ćete želeti da napravite i zimnicu od crvenog luka.
Pročitajte i kako da napravite brz i lak ajvar
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem