Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

Kako da pripremite kupus ribanac

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Kiseli kupus ribanac je savršena zimnica od koje se mogu pripremiti prave đakonije. Evo recepta za njegovu pripremu.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Pored uobičajenog kiselog kupusa od celih glavica, ribanac je takođe često pripremljana zimnica koja nas u hladnim mesecima obraduje fantastičnim ukusom i zdravim sastojcima.

Za 50 kilograma kupusa potrebno je oko 700 grama soli.

Operite kupus i rasecite glavice na pola, izrendajte ga na rezance. U veliku posudu s kupusom dodajte so i dobro izmešajte.

Posoljen kupus ređajte u bure i dobro ga sabijajte drvenim tučkom, sve dok ne pusti sok. Prekrijte ga platnom i stavite preko toga dasku ili kamen.

U početku jednom nedeljno, a kasnije možete i ređe, s platna skidajte penu koja se nakupila, čime se obezbeđuje trajnost kupusa.

Pogledajte i Kako ukiseliti kupus

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti