Jesen je sezona kestena pa su nam ukusi ove šumske poslastice trenutno na raspolaganju i to jednostavno ne smemo da propustimo.
Ali, ukoliko vas mrzi da izlazite napolje po svoju porciju pečenih kestena, evo kratkog savetnika kako da isto to, a možda još i bolje - napravite i kod svoje kuće.
Za početak, ne rizikujte suvišne povrede tupim noževima i rezanjem kore, potrebna vam je samo jedna duga linija duž celog kestena i to napravljena nazubljenim nožem za hleb! Zatim ih ubacite u posudu s hladnom vodom, a za ostatak uputstava pogledajte video.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: punkufer.hr
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš