Jesen je sezona kestena pa su nam ukusi ove šumske poslastice trenutno na raspolaganju i to jednostavno ne smemo da propustimo.
Ali, ukoliko vas mrzi da izlazite napolje po svoju porciju pečenih kestena, evo kratkog savetnika kako da isto to, a možda još i bolje - napravite i kod svoje kuće.
Za početak, ne rizikujte suvišne povrede tupim noževima i rezanjem kore, potrebna vam je samo jedna duga linija duž celog kestena i to napravljena nazubljenim nožem za hleb! Zatim ih ubacite u posudu s hladnom vodom, a za ostatak uputstava pogledajte video.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: punkufer.hr
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs