Sastojci:

  • 400 ml kisele vode
  • 600 g brašna
  • 30 g svežeg kvasca ili 1 kesica suvog
  • 90 ml ulja
  • 1 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera

Recept za najbrži posni slavski kolač:

Kako biste napravili ovaj slavski kolač, pomešajte kiselu vodu sa kvascem, brašnom i šećerom, kako bi se kvasac aktivirao. Zamesite testo tako da ne bude previše tvrdo, pa ga ostavite da se diže 45 minuta na toplom mestu. Kada testo poraste, ponovo ga premesite i oblikujte lopte ili pletenice, pa ih složite u kalup, obložen papirom za pečenje.

Kada tako oblikovano testo prebacite u kalup ostavite ga da se diže još 15 minuta, pa pecite na 230 stepeni do sat vremena. Trebalo bi da dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite kolač iz kalupa pa prekrijte kuhinjskom krpom i pustite da se ohladi. Možda ćete želeti da napravite i slavski kolač sa suvim grožđem.

Pročitajte kako se pravi prelep ruža slavski kolač

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
PROVEDI SLAVSKE PRIPREME UZ OMILJENI KULINARSKI SERIJAL "MAJKE I SNAJKE": Nauči da praviš slavski kolač kao pravi profesionalac Izvor: PROVEDI SLAVSKE PRIPREME UZ OMILJENI KULINARSKI SERIJAL "MAJKE I SNAJKE": Nauči da praviš slavski kolač kao pravi profesionalac

StvarUkusa