Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 velike šargarepe, iseckane na male kocke
- 1 srednji crni luk, isečen na kockice
- 2 stabljike celera, isečene na kockice
- 3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 2 kašike dimljene paprike
- ¼ kašičice mlevenog kima
- ¼ kašičice bibera
- 300 g crvenog sočiva, ispranog
- 950 ml povrtnog bujona
- morska so i mleveni crni biber, po ukusu
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- seckano sveže bilje za serviranje
Recept za posni paprikaš od crvenog sočiva:
Kako biste napravili ovo posno jelo, u velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte šargarepu, luk i celer. Promešajte i pržite dok luk ne postane providan, oko 5-6 minuta. Dodajte beli luk u šerpu i mešajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi.
Zatim dodajte balzamiko sirće, dimljenu papriku, kim, biber sočivo. Dobro mešajte. Dodajte povrtni bujon, posolite i pobiberite. Promešajte i pustite da proključa. Pokrijte šerpu do pola poklopcem i ostavite da se krčka oko 10 minuta. Umešajte sok od limuna. Paprikaš servirajte vruć, sa seckanim svežim začinskim biljem i dodatnim limunom. Možda ćete želeti da napravite i posnu salatu sa makaronama.
Pročitajte kako se prave posne lazanje sa pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta