Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 velike šargarepe, iseckane na male kocke
  • 1 srednji crni luk, isečen na kockice
  • 2 stabljike celera, isečene na kockice
  • 3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 2 kašike dimljene paprike
  • ¼ kašičice mlevenog kima
  • ¼ kašičice bibera
  • 300 g crvenog sočiva, ispranog
  • 950 ml povrtnog bujona
  • morska so i mleveni crni biber, po ukusu
  • 2 kašike svežeg limunovog soka
  • seckano sveže bilje za serviranje

Recept za posni paprikaš od crvenog sočiva:

Kako biste napravili ovo posno jelo, u velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte šargarepu, luk i celer. Promešajte i pržite dok luk ne postane providan, oko 5-6 minuta. Dodajte beli luk u šerpu i mešajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi.

Zatim dodajte balzamiko sirće, dimljenu papriku, kim, biber sočivo. Dobro mešajte. Dodajte povrtni bujon, posolite i pobiberite. Promešajte i pustite da proključa. Pokrijte šerpu do pola poklopcem i ostavite da se krčka oko 10 minuta. Umešajte sok od limuna. Paprikaš servirajte vruć, sa seckanim svežim začinskim biljem i dodatnim limunom. Možda ćete želeti da napravite i posnu salatu sa makaronama.

Pročitajte kako se prave posne lazanje sa pečurkama

BONUS VIDEO

TikTok/thecollegechefs Kako da napravite kremast sutlijaš bez kravljeg mleka

StvarUkusa