Sastojci:

Za koru:

  • 150 g brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 200 g obarenog iseckanog spanaća,
  • 200 ml kisele vode,
  • 2 kašike ulja

Za fil:

  • 200 g tunjevine
  • 100 g posnog majoneza

Pogledajte kako se pravi:

Recept za posni rolat sa spanaćem po receptu Larise Stajić:

Kako biste napravili ovaj rolat, skuvajte spanać i ostavite da se ohladi. Uključite rernu da se zagreje na 200 C. U veću činiju sipajte brašno, dodajte so, prašak za pecivo, pa promešajte.
Dodajte spanać, kiselu vodu i ulje. Smesu dobro promešajte pa izlijte u veći pleh od rerne, obložen sa papirom za pečenje.

Ravnomerno rasporedite smesu i stavite da se peče 10-15minuta. Kora je tanka, pa je brzo gotovo. Pečenu koru zajedno sa papirom uvijte u rolat i umotajte u vlažnu krpu. Ostavite da se hladi, a za to vreme pripremite fil. Tunjevinu ocedite od ulja, pa je sjedinite sa posnim majonezom.

Odmotajte koru, lagano je odvojite od papira i namažite fil, pazeći da ne idete do ivice, kako fil ne bi curio. Ponovo urolajte koru sa filom i stavite u frižider bar na tri sata, da se sastojci lepo povežu. Ohlađen rolat isecite na kolutove i poslužite. Prijatno! Možda ćete želeti da napravite i šareni rolat sa sirom i šunkom.

Pročitajte kako se pravi zeleni rolat sa spanaćem filovan sirom i šunkom

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Rolat od lisnatog testa

StvarUkusa