Sastojci:

  • 6 fileta oslića
  • ½ kašičice mešavine suvih začina po ukusu
  • 1 kašika maslinovog ulja

Za fil:

  • 90 g kuvane kinoe
  • 130 g biljnog, posnog sira
  • 90 g bosiljka, sitno iseckanog
  • 100 g bebi spanaća, vrlo sitno isečenog

Recept za filete oslića punjene povrćem i biljnim sirom:

Za ovu ribu stavite skuvanu kinou, posni sir, sitno iseckani bosiljak i bebi spanać u veliku posudu za mešanje. Sve zajedno izmesite rukama dok ne počne da liči na pastu. Ostavite na stranu.

Stavite filete oslića na veliku dasku. Pospite željenu količinu začina na svaki filet. Podeliti fil na 6 jednakih delova. Po kašiku fila stavite u filet i urolajte ga u rolat, pa stavite šavom nadole u posudu za pečenje.

Po vrhu pospite još malo začina i pomoću četke za pecivo premažite filete maslinovim uljem. Pecite u rerni na 176 stepeni C, oko 20 minuta, dok se riba ne ispeče. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pihtije od ribe.

Pročitajte i kako se pravi skuša sa senfom iz rerne

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Cene oslića i gambora u marketu Izvor:  Cene oslića i gambora u marketu

StvarUkusa