Sastojci:
- 1 kg svinjske šnicle
- 8 g soli
- 4 g crnog bibera
- 150 g slanine
- 10 g belog luka
- 5 g ruzmarina
- 5 g limunove kore
- 3 g tucane paprike
- 150 g kačkavalja
- 150 g brašna
- 3 jajeta
- 150 g prezle
Pogledajte kako se pravi:
Recept za rolovanu svinjetinu:
Kako biste napravili ovu pečenicu isecite svinjetinu, ali ne do kraja, kako biste dobili jedan široki pravougaonik. Prekrijte najlonskom folijom pa dobro istucite čekićem sa obe strane. Dobro pobiberite. Isecite slaninu na kockice.
Propržite iseckani beli luk, iseckajte ruzmarin i ubacite ga u tiganj sa lukom, izrendajte koricu limuna i dodajte u tiganj, pa ubacite i tucanu papriku. Dobro mešajte dok se zajedno prži. Ovu smesu procedite kroz cediljku, a zatim zajedno sa slaninom ubacite u seckalicu za hranu i dobro usitnite.
Meso premažite ovom smesom, pa ga prekrijte izrendanim kačkavaljem. Uvijte u rolat. Uvaljajte rolat u brašno, pa u jaja u prezle i pecite u rerni dok se ne ispeče. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i mariniranu svinjsku pečenicu iz rerne.
Pročitajte kako se pravi svinjski kare iz rerne
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.