Za slavu se obično naručuje pečenje ako je mrsna u pitanju. Ali zašto ove godine ne biste sami ispekli neki komad mesa i oduševili svoje goste drugačijom slavskom ponudom. Naš predlog je svinjski kare bez kostiju sa začinima, koji kada se ispeče izgleda kao najlepša pečenica. Super je ukusno meso, sočno i sa lepom koricom.
- Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera mlevenog
- pola kašičice dimljene paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- pola kašičice sušenog ruzmarina
- 2 kašike maslinovog ulja
- peršun
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. komad mesa očistite od masti i osušite papirnim ubrusom. Probušite viljuškom na par mesta i istrljajte sa kašikom ulja. Pomešajte začine i pospite ih po mesu, a zatim rukama utrljajte začine u meso. Zagrejte 1 kašiku ulja na srednjoj jakoj vatri u velikom tiganju i pržite meso sa svake strane po 5 minuta. Potom prebacite u rernu i pecite nepokriveno 13-15 minuta, prevrćući meso na pola pečenja. Izvadite na dasku za sečenje i ostavite da se meso odmori 5-10 min. Isecite na kolutiće i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus