Za slavu se obično naručuje pečenje ako je mrsna u pitanju. Ali zašto ove godine ne biste sami ispekli neki komad mesa i oduševili svoje goste drugačijom slavskom ponudom. Naš predlog je svinjski kare bez kostiju sa začinima, koji kada se ispeče izgleda kao najlepša pečenica. Super je ukusno meso, sočno i sa lepom koricom.
- Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera mlevenog
- pola kašičice dimljene paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- pola kašičice sušenog ruzmarina
- 2 kašike maslinovog ulja
- peršun
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. komad mesa očistite od masti i osušite papirnim ubrusom. Probušite viljuškom na par mesta i istrljajte sa kašikom ulja. Pomešajte začine i pospite ih po mesu, a zatim rukama utrljajte začine u meso. Zagrejte 1 kašiku ulja na srednjoj jakoj vatri u velikom tiganju i pržite meso sa svake strane po 5 minuta. Potom prebacite u rernu i pecite nepokriveno 13-15 minuta, prevrćući meso na pola pečenja. Izvadite na dasku za sečenje i ostavite da se meso odmori 5-10 min. Isecite na kolutiće i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem