Za slavu se obično naručuje pečenje ako je mrsna u pitanju. Ali zašto ove godine ne biste sami ispekli neki komad mesa i oduševili svoje goste drugačijom slavskom ponudom. Naš predlog je svinjski kare bez kostiju sa začinima, koji kada se ispeče izgleda kao najlepša pečenica. Super je ukusno meso, sočno i sa lepom koricom.

  • Sastojci:
  • 1 kg svinjskog mesa
  • 1 kašičica soli 
  • pola kašičice bibera mlevenog
  • pola  kašičice dimljene paprike
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • pola kašičice sušenog ruzmarina
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • peršun

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. komad mesa očistite od masti i osušite papirnim ubrusom. Probušite viljuškom na par mesta i istrljajte sa  kašikom ulja. Pomešajte začine i pospite ih po mesu, a zatim rukama utrljajte začine u meso. Zagrejte 1 kašiku ulja na srednjoj jakoj vatri u velikom tiganju i pržite meso sa svake strane po 5 minuta. Potom prebacite u rernu i pecite nepokriveno 13-15 minuta, prevrćući meso na pola pečenja. Izvadite na dasku za sečenje i ostavite da se meso odmori 5-10 min. Isecite na kolutiće i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE