Svečana salata sa krompirom i kuvanim jajima je jedna od onih salata koje mogu da se jedu i samostalno, ali i uz meso i predjelo. Odlična je za sve vrste svečanosti poput slava, praznika i rođendana. Lako se sprema, sve što treba je da prethodno skuvate povrće i jaja. Isprobajte i garantovano će vam se svideti.

  • Sastojci:
  • 2 kuvana krompira
  • 2 kuvane šargarepe
  • 1 konzerva tunjevine
  • 2-3 praziluka
  • 120 g kiselih krastavaca
  • 3 kuvana jajeta
  • majonez

Priprema:

Krompir, šargarepu i jaja skuvajte. Praziluk i krastavčiće iseckajte , a tunjevinu ocedite. Ređajte:
Prvi sloj: narendati krompir na krupno rende.
Drugi sloj: tunjevinu izgnječiti viljuškom.
Treći sloj: sitno iseckati praziluk.
Četvrti sloj: kisele krastavce sitno iseckati. Premazati majonezom.
Peti sloj: narendajte šargarepu na krupno rende. Premazati majonezom.
Šesti sloj: Belanca izrendati na sitno rende. Premazati majonezom.
Sedmi sloj: žumanca.
Pokrijte salatu prozirnom folijom i ostavite u frižideru 30-60 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE