Svečana salata sa krompirom i kuvanim jajima je jedna od onih salata koje mogu da se jedu i samostalno, ali i uz meso i predjelo. Odlična je za sve vrste svečanosti poput slava, praznika i rođendana. Lako se sprema, sve što treba je da prethodno skuvate povrće i jaja. Isprobajte i garantovano će vam se svideti.
- Sastojci:
- 2 kuvana krompira
- 2 kuvane šargarepe
- 1 konzerva tunjevine
- 2-3 praziluka
- 120 g kiselih krastavaca
- 3 kuvana jajeta
- majonez
Priprema:
Krompir, šargarepu i jaja skuvajte. Praziluk i krastavčiće iseckajte , a tunjevinu ocedite. Ređajte:
Prvi sloj: narendati krompir na krupno rende.
Drugi sloj: tunjevinu izgnječiti viljuškom.
Treći sloj: sitno iseckati praziluk.
Četvrti sloj: kisele krastavce sitno iseckati. Premazati majonezom.
Peti sloj: narendajte šargarepu na krupno rende. Premazati majonezom.
Šesti sloj: Belanca izrendati na sitno rende. Premazati majonezom.
Sedmi sloj: žumanca.
Pokrijte salatu prozirnom folijom i ostavite u frižideru 30-60 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Lenja pita sa makom
Koliko dugo mogu da stoje jaja od Uskrsa
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak