Trik za prženu svinjetinu je u tome da komade svinjskog stomaka isečete, uvaljate u brašno i zatim pre prženja ubacite u kiselu vodu. Tek nakon potapanja u kiselu vodu počnite da ih pržite. Biće savršeno mekani. Možda će vas zanimati i kako da kod kuće napravite kiselu vodu.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog stomaka, paufleka
- 200 ml kisele vode
- 250 g brašna
- 2 luka
- 4 čena belog luka
- 15 g đumbira
- 5 g soli
- 4 g paprike u prahu
- 30 ml sojinog sosa
- 20 g kečapa
- 5 g crnog bibera u zrnu
- 400 ml vode
Za salatu:
- 1 žuta paprika
- 15 g peršuna
- 20 ml limunovog soka
- 15 ml ulja
- 2 g soli
- 1 crveni luk
- 500 ml tople vode
Pogledajte video:
Recept za prženu svinjetinu:
Da biste napravili ovu mekanu svinjetinu, prvo je isecite na komade. U jednu činiju sipajte brašno, a u širu čašu sipajte kiselu vodu. Zagrejte tiganj sa uljem. Svaki komad svinjetine uvaljajte u brašno pa ubacite u čašu vode. Prebacite na tiganj i pržite. Prebacite meso na tanjir.
Iseckajte dva luka na trake i počnite da ga pržite u tiganju u kome ste pržili meso. Potom sitno iseckajte beli luk i ubacite i njega u tiganj da se prži, mešajući. Vratite meso u tiganj sa lukom i promešajte. Iseckajte đumbir, i dodajte mesu. Sipajte papriku, sojin sos, kečap i zrna bibera. Mešajte dok se krčka. Dolijte 400 ml vode i kuvajte poklopljeno 40 minuta.
Napravite salatu tako što ćete iseckati papriku i peršun. Iscedite limun i sve zajedno sipajte u činiju. Dodajte ulje i so. Iseckajte crveni luk, ubacite ga u cediljku i prelijte sa 500 ml tople vode. Ostavite da se natapa 15 minuta pa ga dodajte u salatu. Promešajte sve zajedno. Možda ćete želeti da napravite i cepkana svinjetina u roštilj sosu, ručak za prave gurmane.
Pročitajte i sve o vrstama mesa
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca
Kolači korpice sa ružama idealni za slavu