Oči suze kada sečete luk, a većina jela podrazumeva upotrebu luka. Luk sadrži aminokiseline koje se zovu sulfoksidi, a kada ga isečete, one se ispuštaju. Pomoću ovih isprobanih trikova, nema više suza.
1. Zamrznite luk
Stavite oljušteni luk u zamrzivač i izvadite ga kada budete želeli da ga sečete, neće vam suziti oči.
2. Potopite luk u hladnu vodu
Hladna vodena kupka hladi luk, što usporava proizvodnju hemikalija. Ova metoda pomaže, ali je manje efikasna nego metoda zamrzavanja.
3. Koristite vrlo oštar nož
Oštar nož čistije seče, pa se samim time ošteti manje teksture luka i oslobađa manje aminokiselina. Možda će vas zanimati i kako da na pravi način karamelizujete luk.
Pročitajte i kako iseckati luk
BONUS VIDEO
StvarUkusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Rum kuglice sa crnom čokoladom i kokosom, tope se u ustima
Slatka pita od pasulja
NOVI CHIPS WAY