Oči suze kada sečete luk, a većina jela podrazumeva upotrebu luka. Luk sadrži aminokiseline koje se zovu sulfoksidi, a kada ga isečete, one se ispuštaju. Pomoću ovih isprobanih trikova, nema više suza.

1. Zamrznite luk

Stavite oljušteni luk u zamrzivač i izvadite ga kada budete želeli da ga sečete, neće vam suziti oči.

2. Potopite luk u hladnu vodu

Hladna vodena kupka hladi luk, što usporava proizvodnju hemikalija. Ova metoda pomaže, ali je manje efikasna nego metoda zamrzavanja.

 3. Koristite vrlo oštar nož

Oštar nož čistije seče, pa se samim time ošteti manje teksture luka i oslobađa manje aminokiselina. Možda će vas zanimati i kako da na pravi način karamelizujete luk.

Pročitajte i kako iseckati luk

BONUS VIDEO

Instagram/homeharmonytips Jednostavan trik da se umuti čvrst šlag

StvarUkusa