Žilavo meso ljudi najčešće mariniraju, ali to nije neophodno da biste postigli bolju teskturu i ukus, naročito jer marinada menja originalni ukus. Profesionalna kuvarica Julija Arkipova predlaže alternativni metod, pomoću kog meso može biti meko i sočno bez izmene ukusa.
1. Krupna morska so
Istrljajte meso krupnom morskom solju i ostavite u frižideru 40-60 minuta. Ovo vreme je dovoljno da so prodre u strukturu mesa, navlaži ga i omekša vlakna, a da ne izvuče sok. Na kraju, isperite ili ostružite so i možete nastaviti sa daljim koracima za pripremu mesa.
2. Alkohol
Ova opcija je pogodna za one koji žele da kuvaju meso, ali se plaše da će na kraju biti tvrdo i suvo. Vino i konjak daju mesu poseban ukus, ali votka ne menja njegovu aromu. Za 1 kg svinjskog mesa biće dovoljna 50 ml votke. I iako alkohol isparava kao rezultat toplotne obrade, nije preporučljivo davati jela pripremljena na ovaj način deci. Možda će vas zanimati i kineska tehnika kuvanja zbog koje je meso uvek mekano.
Pročitajte i čime se premazuje pile za hrskavu i zlatnu koricu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus