U kuhinji se svašta dešava, pa tako može i da vam se omakne da presolite supu. Kada ste potrošili vreme i sve uradili po receptu, višak soli zaista može da pokvari obrok.
Ipak, ne treba ni da bacate supu, niti da smišljate komplikovane načine da je ipak iskoristite. Profesionalni kuvari su dali genijalan i jednostavan, a vrlo efikasan savet. Sve što treba da uradite je da u supu ubacite gazu u kojoj će biti mala količina žitarica bilo koje vrste.
Nakon toga prokuvajte supu, a žitarice će da upiju sav višak soli! Nakon toga samo izvucite gazu sa žitaricama i uživajte u svom jelu. Možda će vas zanimati u čemu je tajna savršene supe.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus