U kuhinji se svašta dešava, pa tako može i da vam se omakne da presolite supu. Kada ste potrošili vreme i sve uradili po receptu, višak soli zaista može da pokvari obrok.
Ipak, ne treba ni da bacate supu, niti da smišljate komplikovane načine da je ipak iskoristite. Profesionalni kuvari su dali genijalan i jednostavan, a vrlo efikasan savet. Sve što treba da uradite je da u supu ubacite gazu u kojoj će biti mala količina žitarica bilo koje vrste.
Nakon toga prokuvajte supu, a žitarice će da upiju sav višak soli! Nakon toga samo izvucite gazu sa žitaricama i uživajte u svom jelu. Možda će vas zanimati u čemu je tajna savršene supe.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom