Hleb je namirnica koju skoro svako u kući ima i svakodnevno konzumira. Ipak, njegove funkcije su brojne, pa tako može da se iskoristi za neke kulinarske trikove koji će da vam sačuvaju pojedine deserte i namirnice. Isprobajte ih.
1. Kada ispečete keks odnosno biskvit, uglavnog ga stavljate u hermetički zatvorenu posedu. I pored toga keks ne bude svež kao prvog dana. Međutim, ukoliko dodate komadiće hleba u posudu sa keksom, održavaćete ih mekim i svežim još nekoliko dana!
2. Imate stvrdnuti smeđi šećer? Nikakav problem. Ubacite parče u šećer i on će ga omekšati. Magično je!
3. Zamislite da ste se potrudili da napravite tortu, ali je ipak ostalo dosta. Kako ne bi bila ustajala od stajanja u frižideru, uradite sledeće: pričvrstite komad hleba čačkalicom na odsečenu stranu torte. Hleb će postati bajat, a torta će ostati sveža kao prvog dana!
4. Imate celu veknu hleba ili baget koji je bajat? Brzo ga stavite ispod vode, a zatim ga stavite direktno u rernu na 200 ° C i pecite oko 10 minuta. Biće hrskav i svež kao na dan kada je napravljen! Možda će vas zanimati i zašto se stavlja hleb u tiganj u kojem se prži meso?
Pročitajte i najbolji trik da hleb ne bude tvrd!
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus