Hleb je namirnica koju skoro svako u kući ima i svakodnevno konzumira. Ipak, njegove funkcije su brojne, pa tako može da se iskoristi za neke kulinarske trikove koji će da vam sačuvaju pojedine deserte i namirnice. Isprobajte ih.
1. Kada ispečete keks odnosno biskvit, uglavnog ga stavljate u hermetički zatvorenu posedu. I pored toga keks ne bude svež kao prvog dana. Međutim, ukoliko dodate komadiće hleba u posudu sa keksom, održavaćete ih mekim i svežim još nekoliko dana!
2. Imate stvrdnuti smeđi šećer? Nikakav problem. Ubacite parče u šećer i on će ga omekšati. Magično je!
3. Zamislite da ste se potrudili da napravite tortu, ali je ipak ostalo dosta. Kako ne bi bila ustajala od stajanja u frižideru, uradite sledeće: pričvrstite komad hleba čačkalicom na odsečenu stranu torte. Hleb će postati bajat, a torta će ostati sveža kao prvog dana!
4. Imate celu veknu hleba ili baget koji je bajat? Brzo ga stavite ispod vode, a zatim ga stavite direktno u rernu na 200 ° C i pecite oko 10 minuta. Biće hrskav i svež kao na dan kada je napravljen! Možda će vas zanimati i zašto se stavlja hleb u tiganj u kojem se prži meso?
Pročitajte i najbolji trik da hleb ne bude tvrd!
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca