Supa se obično služi pred glavno jelo, a na slavama je nezaobilazna. Najčešće se prave pileća i supa sa knedlama, a bez obzira na njihovu jednostavnu pripremu postoje trikovi koji će svaku supu učiniti još ukusnijom. Već smo sa vama podelili trikove za najbolje knedle, a sada vam otkrivamo i kako da napravite savršenu supu.
Evo koje 4 greške domaćice često prave:
Gustina
Supa nije čorba i ona ne treba da bude gusta već retka. Zato nemojte da preterujete sa namirnica koje mogu da je zgusnu jer će tako izgubiti na ukusu.
Nije dovoljno slana
Supu uvek treba dovoljno da posolite, jer to je prva stvar koja će joj pokvariti ukus. Začinsko bilje ne može da nadomesti nedostatak soli, zato je uvek probajte.
Neprovereni recepti
Ponekad je jelo osuđeno na propast od samog početka jer koristite neproverene recepte. Često se dešava da količina sastojaka ili priprema nije tačna i zato koristite samo proverene recepte.
Ignorisanje začina
U Srbiji se začini ne upotrebljavaju kao u inostranstvu, a oni zaista doprinose boljem ukusu. Zato se nemojte ustručati da je začinite.
Pročitajte i ovo: 5 trikova za dobru supu
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem