Supa se obično služi pred glavno jelo, a na slavama je nezaobilazna. Najčešće se prave pileća i supa sa knedlama, a bez obzira na njihovu jednostavnu pripremu postoje trikovi koji će svaku supu učiniti još ukusnijom. Već smo sa vama podelili trikove za najbolje knedle, a sada vam otkrivamo i kako da napravite savršenu supu.
Evo koje 4 greške domaćice često prave:
Gustina
Supa nije čorba i ona ne treba da bude gusta već retka. Zato nemojte da preterujete sa namirnica koje mogu da je zgusnu jer će tako izgubiti na ukusu.
Nije dovoljno slana
Supu uvek treba dovoljno da posolite, jer to je prva stvar koja će joj pokvariti ukus. Začinsko bilje ne može da nadomesti nedostatak soli, zato je uvek probajte.
Neprovereni recepti
Ponekad je jelo osuđeno na propast od samog početka jer koristite neproverene recepte. Često se dešava da količina sastojaka ili priprema nije tačna i zato koristite samo proverene recepte.
Ignorisanje začina
U Srbiji se začini ne upotrebljavaju kao u inostranstvu, a oni zaista doprinose boljem ukusu. Zato se nemojte ustručati da je začinite.
Pročitajte i ovo: 5 trikova za dobru supu
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus