U nedostatku vremena, predlažemo vam da napravite ukusnu bazu - povrćnu supu! I različitim dodacima, očas posla dobijete ukusna jela!
Sastojci:
3 glavice luka
3 čena belog luka
3 šargarepe
3 paškanata
1 manji celer
3 krompira
1 veća glavica brokolija
2 paradajza ili pola šolje kuvanog
kašika putera (ako želite vegetarijansku varijantu, koristite 3-4 kašike maslinovog ulja)
so, biber
Priprema:
U dublju šerpu stavite puter ili ulje. Iseckajte povrće i stavite crni i beli luk da se prodinstaju. Dodajte ostalo iseckano povrće i nalijte sa vodom. Odredite gustinu koja vama odgovara - ako volite više povrća, stavite manje vode. Na kraju stavite so, biber i začine po želji. Kuvajte dok povrće ne omekša.
Ovakva čorba sigurno okrepljuje i možete je koristiti pre glavnog jela. Ovo je osnovna i prva varijanta.
Kada se ohladi raspodelite je u 2 plastične posude. Zaledite ih.
PROČITAJTE JOŠ: Teleća čorba
Kada dođe vreme, odledite jednu i dok je budete podgrejavali stavite nudle ili testeniu koju volite. Skuvajte i pojačajte ukus lorbelovim listom. Ovo je naš predlog za drugu varijantu.
I treća verzija je za ljubitelje mesa. Iseckajte jedno veće parče pilećih prsa. Dok budete podgrevali čorbu, stavite meso. Skinite sa vatre kad meso bude gotovo. Servirajte sa kašikom pavlake i uživajte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem