Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brzo i jeftino: Višenamenska supa koju možete koristiti za 3 različita jela

Ovakvu kuvanu bazu možete koristiti za 3 različita jela! Evo i kako...

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

U nedostatku vremena, predlažemo vam da napravite ukusnu bazu - povrćnu supu! I različitim dodacima, očas posla dobijete ukusna jela!

Sastojci: 

3 glavice luka

3 čena belog luka

3 šargarepe

3 paškanata

1 manji celer

3 krompira

1 veća glavica brokolija

2 paradajza ili pola šolje kuvanog

kašika putera (ako želite vegetarijansku varijantu, koristite 3-4 kašike maslinovog ulja)

so, biber

suvi začini

malo peršuna (po želji)

voda

PROČITAJTE JOŠ: Krem supa od krompira

Priprema: 

U dublju šerpu stavite puter ili ulje. Iseckajte povrće i stavite crni i beli luk da se prodinstaju. Dodajte ostalo iseckano povrće i nalijte sa vodom. Odredite gustinu koja vama odgovara - ako volite više povrća, stavite manje vode. Na kraju stavite so, biber i začine po želji. Kuvajte dok povrće ne omekša. 

Ovakva čorba sigurno okrepljuje i možete je koristiti pre glavnog jela. Ovo je osnovna i prva varijanta. 

Kada se ohladi raspodelite je u 2 plastične posude. Zaledite ih. 

PROČITAJTE JOŠ: Teleća čorba

Kada dođe vreme, odledite jednu i dok je budete podgrejavali stavite nudle ili testeniu koju volite. Skuvajte i pojačajte ukus lorbelovim listom. Ovo je naš predlog za drugu varijantu. 

I treća verzija je za ljubitelje mesa. Iseckajte jedno veće parče pilećih prsa. Dok budete podgrevali čorbu, stavite meso. Skinite sa vatre kad meso bude gotovo. Servirajte sa kašikom pavlake i uživajte. 

attachment-corba1
Izvor: Profimedia/Shutterstock

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti