Od masti i brašna napravite svetložutu zapršku, zalijte je hladnom vodom i stavite da se kuva. Dodajte meso sečeno na fi ne komade, sitno seckan luk, na kockice iseckano korenasto povrće, grašak, mlevenu papriku i so, pa lagano kuvajte jedan sat. Na kraju malo umutite jaje i lagano sipajte u kipuću čorbu tako da se vide žuto-bele niti. Pirinač skuvajte u dosta slane vode, ocedite i dodajte gotovoj čorbi. Pred služenje pospite seckanim peršunom ili ukrasite listićima bosiljka.
Teleća čorba
Okrepljujućoj čorbi poseban ukus i teksturu daje pirinač.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus