Sastojci:

  • pola glavice kineskog kupusa 
  • pola krastavca
  • 1 konzerva kukuruza 
  • 100 g pavlake 
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica meda
  • So i biber po ukusu
  • peršun (opciono)

Priprema salate od kineskog kupusa

Ova salata od kineskog kupusa sa pavlakom ne samo da je odličnog ukusa, već je i zdrava i brza za pripremu.

Kineski kupus iseći na tanke trake, a kukuruz ocediti. Narendajte ili iseckajte krastavac. Peršun sitno iseckati. Sve pomešajte.
Pomešati pavlaku, sirće, senf i med, dodati so i biber. Preliti preko povrća, umešati i služiti.

Kako da kineski kupus bude hrskaviji i ukusniji

Seckajte tanko – Kineski kupus je mekši od običnog, pa ga seckajte na tanke trakice kako bi bolje upio dresing i imao lepšu teksturu.

Kiseli dresing je ključ – Kineski kupus najbolje ide uz dresinge sa sirćetom, limunovim sokom ili soja sosom. Možete dodati malo meda za balans slatkoće.

Bonus video

kako da zelena salata ostane sveža Izvor: kako da zelena salata ostane sveža