Sastojci:

  • 2 velika jajeta
  • 30 ml ulja
  • 125 ml punomasnog mleka
  • 125 g pavlake
  • 225 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 50 g rendanog kačkavalja
Trik da palačinke budu još mekše!

Potrebno je da u smesu za palačinke dodate malo piva. Ono pojačava efekat praška za pecivo i pomaže da se palačinke još više podignu tokom pečenja, a da iznutra budu mekane i pahuljaste.

Recept za slane američke palačinke:

Kako biste napravili palačinke, prvo narendajte kačkavalj i ostavite sa strane. U velikoj posudi za mešanje umutite jaja, ulje, mleko i pavlaku dok smesa ne postane glatka. Prosejte brašno, prašak za pecivo i so, i mešajte dok ne bude grudvica. Dodajte rendani sir i umešajte ga u testo.

Treba ga ravnomerno rasporediti. Zagrejte tiganj na jačoj temperaturi i lagano ga podmažite uljem ili puterom. Sipajte malo testa za palačinke i ostavite da se prži oko 2 minuta. Okrenite palačinku i ostavite da se prži još 2 minuta ili dok ne porumeni. Ponavljajte dok ne ispržite sve palačinke. Dodajte prelive po vašem izboru i jedite ih dok su tople. Možda ćete želeti da napravite i meksičke palačinke.

Pročitajte i kako se prave visokoproteinske palačinke

BONUS VIDEO

Recept za palačinke od krompira Izvor: Recept za palačinke od krompira

StvarUkusa