Sastojci:

  • 150 g dimljenih pilećih prsa
  • 100 g kačkavalja
  • 1 jabuka
  • 1 crveni luk (šećer i so po 1 kašičica, jabukovo sirće 3-4 kašike)
  • majonez

Priprema salate:

Ova salata će odlično ići uz slavske đakonije na vašoj trpezi, a najbolje od svega je što ćete je napraviti za kratko vreme.

Najpre iseckajte luk i stavite ga u činiju sa kašičisom šećera, soli, sirćetom i prelijte mlakom vodom. Promešajte i ostavite dok pripremate ostale sastojke.

Pileća prsa iseckajte na kockice, kao i jabuku. Kačkavalj izrendajte. Ređajte u činiji za serviranje sledećim redosledom: Pileća prsa, majonez, oceđeni luk, jabuka, majonez, kačkavalj.

Bonus video

Instagram/lacucinadivane Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom